Allereerst, Mark Minderhoud, bedankt voor deze uitdagende voorzet. Overeenstemming vinden wordt inderdaad een hele opgave, maar gelukkig zijn we steeds beter geworden in compromissen sluiten. Tsja, je gelooft het niet, maar ook wij worden ouder - wijzer is nog maar de vraag. Mark, daarnaast hopen we van harte dat je voetbalpensioen goed bevalt en je kan genieten van je kids langs de lijn bij RCS.

In het 1e elftal spelen was stiekem voor ons allemaal een jeugddroom. Peter, Appie, wist als kleine felle middenvelder het op 15 jarige leeftijd waar te maken op de zondag. Wij, als jongere broertjes, gingen altijd trouw kijken. Ook Niels trad als talentvolle keeper, na een lange strijd met Pedro Boon, op zijn 15e in de voetsporen van Matthijs van Wageningen. Zijn jaren bij JVOZ - en helaas het vele blessureleed van Pedro - gaven hem net dat streepje voor. Theo mocht in het laatste seizoen op zondag af en toe wat minuten maken, maar heeft de echte stap naar de selectie gemaakt toen de Noormannen in 2007 een zaterdagvereniging werd. Gezegend met weinig talent, maar door zijn ijzeren mentaliteit en doorzettingsvermogen is het hem toch gelukt. Boem boem Theo werd gevreesd door zijn tegenstanders.

unnamed 6
 
Sindsdien hebben we 4 seizoenen onafgebroken met elkaar in de selectie gespeeld. Waar Appie na 10 jaar eerste elftal zijn carrière voortzette bij v.v. Blijdorp in Rotterdam, heeft de tweeling nog een seizoen of 4 de achterste linie proberen dicht te houden. In 2014 heeft Theo zich toegevoegd aan de selectie van RKAVIC Amstelveen, waar al een grotere Zeeuwse enclave spelend was. Vanaf dat moment is de rust in de selectie teruggekeerd. Of is Niels toch in zijn 1tje blijven mopperen…? ;-)
 
Genoeg geluld! Tijd voor de elf van…Om het onszelf toch iets makkelijker te maken, hebben wij een selectie samengesteld uit de kampioensploegen van 2008-2009 en 2009-2010. Tenslotte zijn wij van Alphens winnaars en gaat het om de prijzen. Het bracht ons onder Evert Wisse van de 4e naar de 2e klasse zaterdag. Een prestatie van formaat! Prachtige jaren, met oneindig veel mooie voetbalherinneringen, zoals de bezoekjes aan de Raayberg maar ook de derby’s tegen vv de Meeuwen. Een periode die ons ook als broers, ondanks de nodige "discussietjes", nog steeds verbindt. Terug naar het elftal. Het was een hele leuke, maar lastige opgave. We waren het gek genoeg wel snel over één ding eens: We horen er alle drie zeer zeker in te staan! Haha…
 
Je vindt in onze opstellingen de voorkeur voor 1-4-4-2, de basis 11, maar ook per speler een waardige vervanger/wissel. Op deze manier zijn we het enigszins eens geworden en hebben we in onze ogen een prachtige ploeg op papier gezet. 

unnamed 5

Verdediging
Niels van Alphen: Fanatiek, atletisch en onklopbaar 1-op-1. Hij debuteerde op 15-jarige leeftijd en voorkwam eigenhandig een monsterscore tegen HVV met katachtig keeperswerk.
 
Rens de Visser: Sterke verdediger met drang naar voren en kopsterk. Hij gooide altijd lijf en leden in de strijd, wat hem ooit een gebroken neus opleverde.
 
Sebastiaan Dekker:  Betrouwbare kuitenbijter met scherp duel gevoel. Las het spel uitstekend, maar kon nog wel eens overdrijven bij een tikkie van de tegenstander.
 
Theo van Alphen: De minst talentvolle van de van Alphens, maar de meest onverzettelijke. Met zijn “THEOOOOO” dwong hij respect af bij zijn tegenstander, alias “Boem Boem Theo.”
 
Frank Roelse: Technisch begaafde linkspoot met een goed schot. Verliet te snel het veld voor de collegebanken van de TU Delft

Middenveld
Erwin Pouwelse: Een gangmaker met een geweldig gevoel voor ruimte. Versnelde en vertraagde het spel naar wens en pikte regelmatig een doelpuntje mee.
 
Niek Minderhoud:  Linkspoot met sierlijke trap. Niet snel, maar slim. Hij scoorde geregeld van afstand en verlegde moeiteloos het spel met zijn geweldige pass.
 
Menno de Nooijer: Snel, sterk en schoot met dodelijke precisie. Onmogelijk van de bal te krijgen, altijd goed voor een onverwacht doelpunt van eigen helft.
 
Peter van Alphen: Technisch sterk en tweebenig. Speelde zowel centraal als op de flanken met dezelfde fanatieke energie als de rest van de van Alphens.
 
Aanval
Mark Minderhoud: Snel en doeltreffend. Topschutter met een neus voor lastige goals, al wilde hij nog wel eens een intikkertje missen.
 
Niels Dominicus: Kwam met wat extra kilo's terug op het oude nest. Ondanks dat nog altijd geniaal. Met zijn techniek, ervaring en dikke kadetten legde hij menig verdediger in de luren.
 
Technische staf
Trainer: Evert Wisse
Leider: Erwin de Bree
Grensrechter: Cor Gabrielse
Verzorgster: Petra Verhulst

Tom Hengst, ooit onze buurjongen, waar hang je uit? De volgende “Elf van…” zien we graag van jou.