Op welke dagen er volgens planning in het seizoen 2024-2025 wordt gespeeld en welke weekenden er geen wedstrijden worden gepland kan je zien in de speeldagenkalender. Houd hier zo mogelijk rekening mee of geef tijdig bij de leider aan dat je dan afwezig bent.

 

 

Categorie A - De Noormannen 1

5 juli 2024: Publicatie poule-indelingen senioren categorie A veldvoetbal

26 juli 2024: Publicatie bekerindelingen

27 juli 2024: Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie

9 augustus 2024: Publicatie competitie-indeling

10 augustus 2024: Publicatie wedstrijdprogramma reguliere (heel-jaar)competities

 

Categorie B - De Noormannen overige teams

9 augustus 2024: Publicatie competitie-indelingen senioren

9 augustus 2024: Publicatie bekerindelingen seniorenvoetbal

9 augustus 2024: Publicatie competitie-indeling jeugd O7 t/m O19

10 augustus 2024: Publicatie wedstrijdprogramma reguliere competities

10 augustus 2024: Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie seniorenvoetbal

10 augustus 2024: Publicatie wedstrijdprogramma jeugd O7 t/m O19

 

Start competities

31 augustus 2024: Start bekercompetitie categorie A en B

21 september 2024: Start competitie categorie A en B

 

20 punten uit de laatste 9 competitiewedstrijden. Het leverde zelfs bijna een periode op, ware het niet dat Goes er dankzij een beter doelsaldo mee vandoor is gegaan. Geen nacompetitie dus voor Noormannen, maar ook geen degradatie, iets wat tegen de verwachtingen afgelopen zomer in ook zomaar leek te kunnen gaan gebeuren. De laatste wedstrijd, te weten Noormannen - Rillandia eindigde in een 3 - 2 overwinning voor de Thuisploeg. Let op: Noormannen - Rillandia was een van de twee wedstrijden in de Prognostiek waarmee dubbele punten behaald konden worden! 

En Kris Cijsouw deed dat. Bij Kris worden 20 punten opgeteld aan zijn seizoenstotaal en hij klimt daarmee naar een gedeelde 11e plaats op 6 punten van de felbegeerde top-4. Met de punten van de open vragen nog in het verschiet is het nog 'all to play for' voor Kris. Naast Kris haalden 42 andere deelnemers ook punten door een juiste Toto in te vullen, namelijk T. Zij krijgen allen 6 punten bijgeschreven. 

In de top-4 betekende deze uitslag belangrijk puntverlies voor Erika Toutenhoofd, die deze ronde geen punten haalde. Zij zakt daardoor van plaats 3 naar plaats 5, dus voor nu net buiten de prijzen. Sjako en Dylan Knevel blijven de lijst aanvoeren met Jordy Conté en Lennard Kerkhove in het kielzog. Erika, Cas Joosse en Rachel Richard achtervolgen allen op een 5e plaats op 3 punten van Jordy en Lennard. 

Zoals gezegd zijn de punten van de open vragen nog niet in deze tussenstand verwerkt. De verwerking daarvan vindt volgende week plaats, evenals de bekendmaking van de winnaar van de Prognostiek 2023/2024 (en de nummers 2 t/m 4). Houd de Noormannen website dus in de gaten (al wordt met de prijswinnaars ook persoonlijk contact gezocht)! 

Tussenstand

En de winnaar is Jesse Simonse! Dankzij liefst 5 correct ingevulde 'open' vragen weet Jesse te klimmen van een gedeeld 15e plaats (positie na de scores uit alle wedstrijden) naar de koppositie. Een knappe prestatie van onze interim voorzitter. 

Niels Dominicus is runner-up met slechts 1 punt minder dan Jesse. Met 4 correct ingevulde vragen klimt Niels van een gedeeld 8e plaats naar plaats 2. Ook een applaus voor Niels. 

Op de 3e plaats is geëindigd Michael Dekker. Michael heeft zijn gewonnen prijzengeld niet persoonlijk aangenomen en direct laten doorstorten naar de jeugdkas. Een mooie bijdrage voor een toekomstige activiteit van onze jongste Noormannentjes. Dubbel applaus voor Michael! 

De laatsten die in de prijzen zijn gevallen zijn Sjako en Jordi Cijsouw, op een gedeelde 4e plaats. Ook een puike prestatie. Voor Sjako wellicht een tegenvaller, gezien zijn wekenlange dominantie als lijstaanvoerder. Overigens deelde Sjako dat lijstaanvoerderschap lange tijd met Dylan Knevel, die compleet buiten de prijzen is gevallen door slechts 1 open vraag goed te beantwoorden. 

Wat betreft de 7 open vragen: 

  1. Noormannen veroverde de meeste punten thuis (25 thuis tegenover 16 uit). 48 deelnemers voorspelden dit correct en daarmee 6 deelnemers dus niet. 
  2. Ook werden er eigen doelpunten door tegenstander gezet, namelijk 2 (MZVC uit en Nieuwland thuis). 24 deelnemers hebben dit goed en 30 dus fout.
  3. De eerste punten thuis werden verloren tegen Goes. Noormannen verloor dat duel vrij kansloos met 2 - 5. Slechts 6 deelnemers wisten dit juist te voorspellen. 
  4. Na een eindsprint bekroonde Noormannen zich nog bijna tot periodekampioen, maar helaas mocht het zover niet komen. Wel resulteerde de inhaalrace uiteindelijk in een 6e plaats. 23 deelnemers voorspelden plaats 4 - 6 goed. 
  5. De topschutter van Noormannen dit seizoen luistert naar de naam Dylan Maljers en dat hadden 8 deelnemers afgelopen zomer al goed voorzien. Dylan scoorde overigens 13 goals. 
  6. Tijdens de eerste seizoenshelft werden slechts 14 punten bij elkaar gespeeld (goede antwoord dus 'minder dan 20') en dat is door 7 deelnemers goed voorspeld. 
  7. Dat Kapelle hoge ogen zou gooien en er met het kampioenschap vandoor zou gaan was voor 24 deelnemers afgelopen zomer al een uitgemaakte zaak. Helaas voor sommige anderen kon Noormannen de voorspelling niet waarmaken. 

 

Tot slot wil het Team Prognostiek alle deelnemers bedanken voor deelname. Dankzij jullie is er wederom een leuk bedrag opgehaald voor de club (54*2,50=135 euro) die zal worden uitgegeven aan een nog nader te bepalen doel, zoals een nieuwe tv (daar de huidige als dartbord is gebruikt) of eveneens als bijdrage voor een jeugdactiviteit.

Uiteraard zien wij weer uit naar een nieuw Prognostiekseizoen na de zomer. We hopen jullie ook. Doe je weer mee?  

Einduitslag

Zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024, thuis tegen Rillandia. Noormannen speelde zich vorige week officieel veilig door de 3 punten mee te nemen uit Middelburg. Het won met 3-0 van Jong Ambon. Een dik verdiende overwinning, de krachtsverhoudingen op het veld waren duidelijk. Het was dat Noormannen de teugels wat liet vieren in de 2e helft, anders had de score flink hoger kunnen uitvallen. In de strijd om de 3e periode had het die doelpunten goed kunnen gebruiken. Goes (+15), Noormannen (+11) en Kruiningen (+9) staan allen op 17 punten in de 3e periode, waarbij Goes op dit moment dus het voordeel heeft van het betere doelsaldo.

Voor Rillandia is het doek in eerder stadium gevallen en zij degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse. Zij spelen dus om des keizers baard vandaag. Noormannen moet het in de strijd om de 3e periode doen zonder de 4 veteranen Ron (werk), Finy, Rens de V. en Erwin (allen bruiloft in Frankrijk). In het geval van Finy betekent dit dat hij zijn laatste wedstrijd (indien de 3e periode niet wordt gepakt) voor Noormannen 1 heeft gespeeld. Hij gaat vanaf komend seizoen naar een lager elftal. Elftalleider Joop Kesselaar zal zaterdag voor het laatst op de bank zitten, hij gaat vanaf volgend seizoen een andere functie bij de club vervullen. Afgelopen week heeft de 1e selectie al afscheid van beiden genomen. Ook langs deze weg nog een woord van dank voor hun jarenlange inzet.