Noormannen lijdt tegen Goes de eerste nederlaag van het seizoen. Een onnodige nederlaag, gezien het spelbeeld, maar daar koop je niks voor. Voor de Prognostiek een interessante nederlaag, want hiermee is een van de open vragen beantwoord met Goes ("Tegen welke club verspeelt Noormannen de eerste punten thuis?"). De punten voor de open vragen worden overigens pas na afloop van de competitie aan de totalen toegevoegd.

Ook deze week weer geen full pull. Als Adriaan de Pagter niet z'n kansen had gespreid en naast de 0-1, die 'm 7 punten oplevert, ook een U in de Toto had ingevuld, had de Prognostiek wel z'n eerste full pull gehad. Maar as is verbrande turf. Dat geldt niet. Desondanks gaat Adriaan wel eenzaam aan de leiding met 10 punten. Adriaan wordt gevolgd door 10 anderen, die deze ronde, net als de vorige ronde, de Toto juist hadden ingevuld. Voor nog eens 6 anderen waren het de eerste 3 punten van het seizoen. De Prognostiek kent na 2 speelronden nog 18 deelnemers die puntloos zijn. 

In de Toto werden in totaal 29 overwinningen voorspeld, 16 nederlagen en 11 gelijke spelen. De 16 deelnemers die een nederlaag voorspelden hebben dus 3 punten getoucheerd. Maar Adriaan was zeker niet de enige die z'n kansen spreidde, want in de uitslagen zijn weliswaar ook 29 overwinningen terug te vinden, maar 20 nederlagen en 7 gelijke spelen. Soms kan spreiden lonen, soms kon je het beter niet doen. 

De som van het voorspelde aantal doelpunten voor is 100 en tegen 70. Dat zijn 5 doelpunten minder voor en 11 meer tegen dan de vorige wedstrijd tegen Duiveland. Met 56 deelnemers komt dat op een gemiddelde afgeronde uitslag van 2-1. De vaakst ingevulde uitslag was 3-1 (8x), gevolgd door 2-1 (7x) en 2-0, 1-2 en 0-2 (allen 6x). Een wedstrijd die volgens de voorspellers dus toch alle kanten op had kunnen gaan en helaas voor het vlaggenschip zelf niet de goede kant op ging. 

De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op 2 november as. tegen VC Vlissingen. 

Tussenstand