En toen was het gat naar de degradatiezone opgelopen tot 5 punten. En dat niet alleen, dankzij de overwinning op MZVC blijft Noormannen ook nog steeds meedoen om de derde periode. Noormannen kan dus nog degraderen, maar ook nog meestrijden om promotie en dat laatste is opvallend gezien ze een plek in het rechterrijtje bezet en tot voor kort er zelfs gewoonweg beroerd voor stond. In de strijd tegen degradatie blijft Apollo de concurrent. In de race om de derde periode bezet Noormannen een gedeelde tweede plaats, samen met Goes, GPC, Kruiningen en Nieuwland. Op doelsaldo staat Goes (+13) er het beste voor, Nieuwland (+7) het slechtste en Noormannen (+8) precies tussenin.

Kapelle is er de koploper, maar is ook al winnaar van de tweede periode en speelt daardoor voor de derde periode mee voor spek en bonen.  

Noormannen speelt nog uit bij Jong Ambon en thuis tegen Rillandia. Gezien de ranglijst mag worden verwacht dat Noormannen beide partijen wint. Dan heeft het dus ook degradatie ontlopen en maakt het wat dat betreft niet meer uit wat Apollo - de degradatieconcurrent met 5 punten achterstand op Noormannen - doet achtereenvolgens tegen Veere (uit) en MZVC (thuis). Daarbij heeft ook Veere nog een belang niet te verliezen van Apollo, daar Veere 6 punten voorsprong heeft en voor de zekerheid dus liever minimaal een puntje tegen Apollo pakt.

Wat betreft de derde periode bespeelt Goes nog Rillandia (uit) en Waarde (thuis). Het is aannemelijk dat Goes beide partijen wint. GPC heeft nog Kruiningen (thuis) en Kapelle (uit). GPC zou dus zomaar nog punten kunnen morsen. Kruiningen treedt nog aan tegen GPC (uit) en Nieuwland (thuis), drie ploegen die dus nog de derde periode kunnen pakken dus ook Kruiningen kan nog prima punten morsen. Nieuwland speelt nog thuis tegen Nieuwdorp en dus uit tegen Kruiningen.

Het is dus waarschijnlijk dat Goes er met de derde periode vandoor gaat, gezien het programma en reeds behaalde doelsaldo, maar wellicht kan Noormannen nog voor vuurwerk zorgen en een doelpunteninhaalslag maken. Zorg er dus voor dat je erbij bent aanstaande zaterdag (18 mei) in Middelburg wanneer het vlaggenschip het opneemt tegen Jong Ambon!