Na een puike voorbereiding (winst Sloepoort Cup en 'door' in de beker) is in tegenstelling tot vorig seizoen ook puik gestart aan de competitie. Na 3 competitiewedstrijden staat het vlaggenschip dankzij 3 overwinningen op een gedeelde eerste plaats met Bevelanders, dat een aan Noormannen gelijk doelsaldo heeft van +6 maar dat heeft gedaan met 12 doelpunten voor terwijl Noormannen er 9 heeft gescoord. Ter vergelijking: vorig seizoen behaalde Noormannen uit de eerste 7 wedstrijden slechts(!) 4 punten. Zou er dit seizoen dan meer in zitten dan een strijd om lijfsbehoud, zoals vorig seizoen? De eerste klap is een daalder waard, zullen we maar zeggen! 

Noormannen begon de uitwedstrijd in en tegen Krabbendijke in de voor haar gebruikelijke formatie. Helaas nog altijd zonder gebruik te kunnen maken van de geblesseerden Damian, Erwin, Mallie en Jesse. Dat maakt de spoeling dun, maar de selectie is getuige de ranglijst breed genoeg om de afwezigen op te vangen. Dat moet trainer Richard een goed gevoel geven. Noormannen startte fris waarin het de gehele eerste helft alle tijd en ruimte kreeg van de tegenstander om het initiatief te nemen. Jammer genoeg nam het dat onvoldoende en werd er veel onnodig balverlies geleden door te gehaast spel. Toch krijgen de Noren wel kansen en weet het er een daarvan ook te promoveren tot doelpunt. De mee op rechts opgekomen Jur (voor de meesten enkel bekend als Julian) leverde een puntgave voorzet af die via een doorkopbal van Kneveltje (Dylan K) bij Brokje (Thomas) belandde en daarna beheerst door Thomas werd afgerond. 0-1. Ook Krabbendijke kram daarna dichtbij een doelpunt maar die poging ging via de lat over de achterlijn. 0-1 is dan ook de ruststand. 

In de tweede helft kwam Krabbendijke duidelijk met een ander plan uit de kleedkamer. De thuisploeg liet het initiatief niet langer aan Noormannen en probeerde Noormannen al bij de opbouw vast te zetten door overal 1-op-1 door te dekken. Een keuze die er in ieder geval in resulteerde dat Noormannen niet meer aan opbouwen toekwam en derhalve de strijd om de tweede bal verderop in het veld moest gaan winnen. Dat lukte helaas maar mondjesmaat waardoor de druk op de Walcherse defensie toenam. Krabbendijke had het initiatief en gedurende de tweede helft leverde Krabbendijke dat twee grote kansen op, waarvan er een slordig werd afgewerkt (de gelouterde Weber probeerde de Noormannen goalie van 2 meter 58 te verrassen met een 'stift', maar het ontbrak de aanvaller waarschijnlijk aan de nodige ervaring om te zien dat zoiets lastig wordt bij zo'n boom van een keeper) en de andere vakkundig onschadelijk werd gemaakt door Rody, die samen met z'n verdediging verder goed stand hield tegen het Bevelandse offensief. Door de hoge pressie van Krabbendijke vielen er uiteraard ook gaten bij hen achterin en met twee raketten als Robje (Ron) en Rinus (Rens J) in de gelederen kan dat dodelijk zijn. En zo bleek. Het was een van de weinige keren dat Noormannen de bal meermaals naar elkaar wist over te spelen, maar dat resulteerde in de slotminuten van de wedstrijd dan ook direct in een doelpunt. Op aangeven van Robje, die na goed werk van de ingevallen Wigwam (Mikai) vakkundig door Brokje werd weggestuurd, tikte Rinus, die daarvoor overigens een dikke kans om zeep hielp - ook de MVP kan dat overkomen - de bal beheerst binnen. 2-0. Dat is tevens de eindstand. 

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het vorig seizoen om promotie strijdende Goes. Noormannen hield toen slechts 1 punt over aan de twee ontmoetingen. Juich jij Noormannen zaterdag naar meer punten? 

N.B. later deze week volgt ook een eerste tussenstand van de Prognostiek. Houd onze social media kanalen extra in de gaten!