Het is tijd voor de eerste officiële wedstrijd van het voetbalseizoen 2024-2025. Nadat Jong Ambon uit de beker is gestapt blijven er nog drie ploegen over in de poule. Het gaat hierbij om de Noormannen, Nieuwland en de Meeuwen. Vandaag staat Nieuwland op het programma. Zij verloren vorige week met 2-1 van de Meeuwen en zullen dus gretig zijn om de kansen in de beker te behouden. Het is aan de Noormannen om te laten zien dat het de goede lijn uit de laatste oefenwedstrijden doortrekt.

Coach Michael, beginnend aan zijn tweede seizoen bij de Noormannen, kiest voor de volgende opstelling:

Levien

Julian – Rody – Jari © - Stijn

Thomas – Jesse – Sven

Dylan K. – Dylan M. – Rens J.

Wissels: Ron & Mikai

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd is het vooral aftasten bij beide ploegen. Nieuwland is iets feller maar de eerste kansjes zijn voor de Noormannen. De eerste kansjes zijn voor Dylan K. en Thomas. Waar zij niet weten te scoren weet Nieuwland dat wel te doen. In de 24e minuut komen ze er aan de rechterkant van de Noormannen doorheen en weten ze de bal door de benen van Levien te spelen en te scoren. Noormannen zal zich moeten herpakken en het zal feller moeten zijn in de duels om dit om te draaien. Noormannen herpakt zich en gaat inderdaad feller spelen. Na 34 minuten is het Jesse die met een schot van randje zestien de gelijkmaker weet te scoren. Net voor rust krijgt Stijn nog een kansje maar weet deze helaas niet te benutten. De scheidsrechter fluit voor de rust met ruststand 1-1.

Net na rust begint Noormannen goed aan de 2e helft waarbij Dylan M. een kans krijgt uit een voorzet van Dylan K. de keeper van Nieuwland weet knap te redden. Vervolgens zijn er wat kleine kansjes voor beide ploegen maar geen echt grote kansen. Tot de 72e minuut als Nieuwland een grote kans krijgt uit een corner. De bal wordt gelukkig voor de Noormannen naast geschoten. Uit de daaruit volgende aanval voor Noormannen maakt Dylan M. de 2-1 voor Noormannen. Michael besluit na de 2-1 om Ron en Mikai, die zijn officiële debuut maakt, in te brengen voor Jesse en Sven. In minuut 79 onderschept Dylan K. de bal op het middenveld en weet Ron te vinden die de 3-1 binnenschiet. De Noormannen pakt door en met nog drie minuten op de klok geeft Stijn een geweldige crossbal naar Dylan K. die vervolgens de bal via Rens bij Dylan M. bezorgd. Dylan M. rond koel af en het staat 4-1 voor de Noormannen. In de blessuretijd van de 2e helft pakt Noormannen door. Mikai komt aan de rechterkant voor en geeft een goede voorzet die na een slim overstapje van Dylan M. bij Thomas beland. Thomas weet wel raadt met deze uitgelezen kans en hij maakt de 5-1. De scheidsrechter vind het vervolgens genoeg geweest en maakt een einde aan de wedstrijd.

De Noormannen staat nu eerste in de poule. Wie doorgaat wordt volgende week beslist in de derby tegen de Meeuwen. De wedstrijd is op 14 september om half 3 op sportpark de Prelaat. Kom de Noormannen aanmoedigen om deze derby net als vorig jaar tot een mooi einde te brengen.