Op zaterdag 25 Mei speelde de Noormannen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen Rillandia. Vorige week handhaafden de Noormannen zich al in de 4e klasse door te winnen bij Jong Ambon met 0-3 en vandaag heeft het nog een kleine kans om de laatste periodetitel binnen te slepen. Hierbij zou Goes punten moeten verspelen en Noormannen moeten winnen, of indien beide ploegen winnen moet Noormannen een verschil van 4 doelpunten goed maken. Zeker nog een belangrijke wedstrijd dus.
De Noormannen misten de drie ‘oudjes’ Finy, Rens de Visser en Erwin vandaag en door ziekte kon Rens Janisse er ook niet bij zijn. Michael moest dus puzzelen en startte met de volgende opstelling:

Levien
Julian Rody Jari Stijn
Jesse Thomas
Patrick
Dylan K. Dylan M. Ron

Op de bank zaten Sven, Luuk en Matthijs Janisse.
De Noormannen begon prima aan de eerste helft. Opbouwend vanuit achter werd er met verzorgd spel de weg naar voren gezocht en daaruit volgden verschillende kansen. Vooral via de hoekschoppen van Dylan Knevel was de thuisploeg gevaarlijk met kansen voor Rody en Dylan Maljers. Ook Rillandia kreeg een paar mogelijkheden door vooral op de counter te loeren. In de 24e minuut was het raak voor de Noormannen. Na een lange bal van Julian kon Dylan Maljers over de uitgekomen keeper de 1-0 binnen knikken. Hierna volgen nog verschillende kansen voor beide ploegen maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.
In de rust kwam Sven er in voor Stijn. De Noormannen kwam scherp uit de kleedkamer en scoorde 5 minuten na rust gelijk de 2-0. Uit een corner van Dylan K. kopte Dylan M. zijn 13e goal van het seizoen binnen. Echter na slordig balverlies kon Rillandia snel de aansluitingstreffer maken. Ook daarna had de Noormannen het even moeilijk en aasden de bezoekers op de gelijkmaker maar rond de 60e minuut scoorden de Noormannen toch 3-1. Na een mooie actie van Thomas en een prima steekpass tikte Sven de bal beheerst langs de keeper. Rillandia kwam in de 76e minuut nog terug tot 3-2 en de Noormannen moest in het laatste kwartier nog even aanzetten om de overwinning over de streep te trekken. Rillandia kreeg daarentegen niet veel grote kansen meer en zo floot de scheidsrechter af met een 3-2 eindstand.
Door de overwinning is de Noormannen het seizoen geëindigd op de 6e plaats wat uiteindelijk nog heel netjes is gezien het een aantal weken geleden nog streed tegen degradatie. Goes heeft nog met 4-0 gewonnen waardoor zij er met de 3e periodetitel vandoor zijn gegaan. Volgende week is de seizoensafsluiting tijdens de nationale voetbaldag waarbij er verschillende activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd op de prelaat dus iedereen is welkom!