Zaterdag 18 mei speelde de Noormannen uit tegen het al gedegradeerde Jong Ambon en ook deze keer stond er weer veel op het spel. De Noormannen stond 5 punten boven de degradatiestreep met nog 2 wedstrijden te gaan, dus mocht er vandaag gewonnen (of Apollo moest punten verspelen tegen Veere) dan wordt er ook volgend jaar in de 4e klasse gespeeld.

De volgende 11 begonnen in de basis: Levien in het doel. Julian, Rody, Erwin en Finy achterin. Thomas, Jari, Rens J, Rens de V en Dylan K op het middenveld en Dylan M in de spits.

Noormannen had zoals verwacht direct veel de bal en dit resulteerde al snel tot een aantal kleine kansjes. Echter rond de 10de minuut ging het voor een speler van Jong Ambon helemaal mis. Hij kwam verkeerd terecht na een eigen sliding en liep hierbij een hele zware blessure op. Zelfs zo zwaar dat de ambulance er aan te pas moest komen. In het totaal liep de wedstrijd hier zo’n drie kwartier vertraging op.

Blessure en ziekenauto Jong Ambon

Toen de wedstrijd weer werd hervat bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Noormannen had de bal en creëerde een aantal kansen en Jong Ambon gokte op de lange bal of dat er een foutje werd gemaakt. In de 20ste minuut was het raak voor de Noormannen. Een hoekschop werd goed ingekopt door Rens de V. Hierna werd Noormannen steeds gevaarlijker en dit resulteerde in de 30ste minuut in de 0-2. Een mooie aanval werd uiteindelijk afgerond door Dylan M. Zo werd er rustig met wat kansjes over en weer gevoetbald tot de rust.

De tweede helft had hetzelfde spelbeeld. Jong Ambon ging nog verder terugzakken en Noormannen had de bal. Direct na rust kwam de 0-3 al op het scorebord. Weer was het een corner die werd ingekopt door Rens de V en tevens was dit ook Dylan K zijn derde assist van de dag. De score had nog veel groter kunnen uitvallen, maar de doelpunten bleven uit.

Laatste wedstrijd FinyFiny kreeg een kwartier voor tijd nog een publiekswissel, want hij speelde zijn laatste wedstrijd voor Noormannen 1. En zo ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Door de overwinning speelt Noormannen ook volgend jaar minimaal in de 4e klasse. Minimaal hoor ik sommige denken? Noormannen heeft namelijk nog een kleine kans op de laatste periode voor promotie! Deze strijd gaan ze aan met Goes. Zij hebben hetzelfde aantal punten, maar een iets beter doelsaldo van +4. Mocht Goes volgende week punten verspelen tegen Waarde en Noormannen wint, of Noormannen moet heel veel meer dan Goes gaan scoren in de laatste wedstrijd, dan gaat er nog gespeeld worden voor promotie naar de 3e klasse. Volgende week speelt Noormannen zijn laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Rillandia en we hopen dat er weer genoeg supporters langs de lijn staan om ons naar een eventuele periodetitel te schreeuwen!